top of page
Vegetables

פירות נאכלים בשלים ובעונתם

הרבה אנשים תוהים איזה פרי אוכלים באיזו עונה.
כיום עם הטכנולוגיה החקלאית המתפתחת רואים פירות שונים לאורך כל השנה.
הדבר משתנה ותלוי בזנים שונים של הפירות, באיזור הגידול בארץ ויש גם חממות שמאריכות את הזמן שיש פרי.
לרוב, הפירות נקטפו בעונתם והועברו לבתי קירור.
שם הם שהו מספר מכובד של חודשים.
הם משווקים בשוק לאורך חודשי השנה השונים ומכאן נוצר הבלבול.

יתרונות אכילת פירות בעונתם:
1. טריות וטעם
    פירות בעונתם בדרך כלל יותר טריים וטעימים.
    כאשר הם נקטפים בזמנם המושלם, הם הגיעו למקסימום הבשלות
    אותה ינקו מהעץ ולרוב הם מחזיקים בטעמים האמיתיים שלהם.

2. ערכים תזונתיים:
     פירות בעונתם נוטים להיות עשירים יותר בוויטמינים,
     מינרלים ונוגדי חמצון.

3. תמיכה בחקלאות המקומית:
     אכילת פירות בעונתם מעודדת רכישת מוצרים מחקלאים מקומיים,
     מה שתומך בכלכלה המקומית.

4. מחיר:
     פירות  בעונה, לרוב יהיו במחיר נמוך יותר, מה שמאפשר חיסכון כספי.

אז בדיוק בשביל זה ריכזנו עבורכם טבלה של פירות בישראל לפי עונות השנה

טבלת פירות בעונה.JPG
צירופי פירות.jpeg
bottom of page