top of page
Vegetables

כך מנביטים 🌱
כולל הסבר מיוחד על חומוס – בלי שהוא יתעפש!

הנבטה היא תהליך פשוט וקסום שבו הזרע מתעורר לחיים —

זהו שלב שבו קטניות ודגנים מתחילים את צמיחתם, ובדרך משילים מעצמם את מה שמכביד – ומשאירים לנו מזון חי, פעיל, עשיר וקל לעיכול.

 

מה קורה בהנבטה?
מתפרקים חומרים מעכבי עיכול
✅ מתעוררים אינזימים פעילים
✅ נוצרים חלבונים מלאים וחומצות אמינו
✅ נספגים טוב יותר ויטמינים ומינרלים – בעיקר מקבוצת B ו־C
✅ והכי חשוב: הקטנייה כבר "מתעכלת" חלקית מחוץ לגוף —
כך נחסכת לגוף אנרגיה עיכולית משמעותית!

 

🥄 איך מנביטים בבית?

  1. משרים את הקטניות במים (לרוב 8–12 שעות)

  2. שוטפים ומסננים

  3. מניחים במסננת – עדיף פלסטיק (כדי להימנע מחמצון במתכת)

  4. מכסים במגבת – ליצירת חושך ולחות

    (זה מדמה את סביבת הקרקע – ממש כמו שהנבט מרגיש כשהוא מוכן לפרוץ החוצה!)

 

אחרי יום־יומיים, תתחילו לראות נצרונים קטנים מבצבצים מתוך הקטנייה –
וזה הזמן להשתמש בה.

🧑‍🍳 ומה לגבי קינואה או כוסמת ירוקה?

– את שתיהן אפשר להשרות רק לשעתיים

– והן מוכנות לשימוש — חי או קלוי.

🧊 טיפ להנבטת חומוס – כך הוא לא יתעפש

החומוס הוא קטנייה מיוחדת שמטבעה אוהבת קור – היא נזרעת בטבע בינואר, בחודשי החורף.

כדי להצליח להנביט אותו בצורה טובה (בעיקר בעונות חמות), מבלי שהנבטים יתעפשו או יירקבו – מומלץ מאוד להניח מעל המסננת שבה החומוס מונח:
🔹 שקית ירקות קפואים (כמו סנפרוסט)
או
🔹 קוביות קרח עטופות במגבת
 

הקור המדומה הזה יוצר לחות מדויקת ומונע התפתחות בקטריות, תוך שמירה על סביבת נביטה טבעית ונקייה.

🧊 מצורפת תמונה להמחשה .

📊 רוצה לדעת כמה זמן משרים, כמה זמן מנביטים ואיך משתמשים?

מצורפת טבלת הנבטה מפורטת – עם כל המידע שצריך.

 

אז מה נשאר לעשות?
לבחור קטנייה, להשרות – ולתת לטבע לעשות את שלו.
כי הבריאות האמיתית... מתחילה בזרע קטן 🌱
הנבטה של חומוס.JPG

ככה מנביטים חומוס...עם קוביות קרח🧊 מעל הנבטים ואז מכסים.
חומוס אוהב קוררר זה מזרז את ההנבטה שלו

טבלת הנבטה.JPG
bottom of page