
כך מנביטים 🌱
כולל הסבר מיוחד על חומוס – בלי שהוא יתעפש!
הנבטה היא תהליך פשוט וקסום שבו הזרע מתעורר לחיים —
🥄 איך מנביטים בבית?
-
משרים את הקטניות במים (לרוב 8–12 שעות)
-
שוטפים ומסננים
-
מניחים במסננת – עדיף פלסטיק (כדי להימנע מחמצון במתכת)
-
מכסים במגבת – ליצירת חושך ולחות
(זה מדמה את סביבת הקרקע – ממש כמו שהנבט מרגיש כשהוא מוכן לפרוץ החוצה!)
🧑🍳 ומה לגבי קינואה או כוסמת ירוקה?
– את שתיהן אפשר להשרות רק לשעתיים
🧊 טיפ להנבטת חומוס – כך הוא לא יתעפש
החומוס הוא קטנייה מיוחדת שמטבעה אוהבת קור – היא נזרעת בטבע בינואר, בחודשי החורף.
כדי להצליח להנביט אותו בצורה טובה (בעיקר בעונות חמות), מבלי שהנבטים יתעפשו או יירקבו – מומלץ מאוד להניח מעל המסננת שבה החומוס מונח:
🔹 שקית ירקות קפואים (כמו סנפרוסט)
או
🔹 קוביות קרח עטופות במגבת
הקור המדומה הזה יוצר לחות מדויקת ומונע התפתחות בקטריות, תוך שמירה על סביבת נביטה טבעית ונקייה.
🧊 מצורפת תמונה להמחשה .
📊 רוצה לדעת כמה זמן משרים, כמה זמן מנביטים ואיך משתמשים?
מצורפת טבלת הנבטה מפורטת – עם כל המידע שצריך.

ככה מנביטים חומוס...עם קוביות קרח🧊 מעל הנבטים ואז מכסים.
חומוס אוהב קוררר זה מזרז את ההנבטה שלו
