top of page
מאפים מחומרים טבעיים בלבד. מבוססי בריאות טבעית

מאפים

חלה לשב�ת

אופן ההכנה:
 

מערבבים את החומרים היבשים במיקסר וו לישה בקערה נפרדת, מערבבים את הרכיבים הרטובים מוסיפים את תערובת הרטובים למיקסר

לשים במיקסר למשך 10 דקות.

עד למרקם שאינו נדבק לידיים אבל גמיש ונח לעבודה

מכסים במגבת למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו

מקמחים משטח עבודה

מוציאים את הבצק שתפח אל המשטח המקומח יוצרים 4 רצועות נחשים

קולעים את הרצועות לצמה

ויוצרים חלה

מניחים בתבנית עם נייר אפיה

מערבבים בקערה את חומרי הציפוי

מורחים על החלות בעדינות

מכסים את החלה בנייר אפיה ממתינים כרבע שעה להתפחה נוספת (בהתאם לעונה - בקיץ מכניסים ישר לללא המתנה להתפחה נוספת)

אופים בתנור שחומם מראש למשך כ20 דקות. מדי פעם מרססים במים לטובת קראסטיות של הבצק

כשהחלק החיצוני משחים מוציאים מהתנור מכסים בנייר אפיה ומצננים

חלה לשבת

מצרכים:
יבשים:

  • 3 כוסות קמח כוסמין מלא

  • 1 כוס קמח כוסמין לבן

  • 3 כפיות שמרים יבשים

  • 2 כפות סוכר חום

  • 1/2 1 כפיות מלח

רטובים:​

  • 1-2 כפות סילאן

  • 1/3 כוס שמן זית

  • 1/2 1 כוסות מים

לציפוי:​

  • 1-2 כפות סילאן

  • 1-2 כפות מים

  • שומשום/פרג

סופגניות.jpeg

אופן ההכנה:
 

  • מערבבים את כל רכיבי הסופגניות בקערה. אפשר ללוש במיקסר 10 דקות או ללוש ידנית 15 דקות

  • אחרי הלישה, יוצרים כדור קטן, משמנים מעט את הקערה ומניחים את כדור הבצק פנימה

  • מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ45 דקות)

  • יוצרים גליל מהבצק וחותכים חתיכות בגודל שווה. משתמשים במשקל, כל סופגניה יצאה במשקל 55 גרם

  • חותכים נייר אפיה לריבועים בגודל 8×8 ס״מ

  • מכדררים כל חתיכת בצק לכדור ומניחים אותה על ריבוע נייר

  • מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו שוב (כ 30 דקות המתנה)

  • בזמן הזה, מכינים את אבקת הסוכר ע"י טחינה וטוחנים גם את הריבה

  • כשהבצק תפח, ממלאים סיר עם שמן עמוק ומתחילים לטגן את הסופגניות.

  • מכניסים את הסופגניות עם הנייר.

  • מטגנים צד אחד, וברגע שמשחים, הופכים את הסופגניות לצד השני ומוציאים את הנייר

  • ממלאים את הסופגניות עם ריבה בעזרת צנטר אפיה ושקית זילוף

  • מקשטים באבקת סוכר

זוללים ונהנים

סופגניות לחנוכה

מצרכים:

  • 1 ו 1/4 כוסות קמח כוסמין לבן

  • 1/2 כוס קמח כוסמין מלא

  • 1/8 כוס שמן זית

  • 1 כפית שמרים יבשים

  • 1/4 כוס סוכר קנים

  • 1/2 כוס חלב שקדים

  • קורט מלח

מילוי:

  • ריבה קנויה לבחירה

  • אבקת סוכר לקישוט

        (לטחון סוכר קנים בבלנדר)

  • שמן זית לטיגון

bottom of page