top of page

מאפים

___0878.jpg

אופן ההכנה:
 

מערבבים את החומרים היבשים במיקסר וו לישה בקערה נפרדת, מערבבים את הרכיבים הרטובים מוסיפים את תערובת הרטובים למיקסר

לשים במיקסר למשך 10 דקות.

עד למרקם שאינו נדבק לידיים אבל גמיש ונח לעבודה

מכסים במגבת למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו

מקמחים משטח עבודה

מוציאים את הבצק שתפח אל המשטח המקומח יוצרים 4 רצועות נחשים

קולעים את הרצועות לצמה

ויוצרים חלה

מניחים בתבנית עם נייר אפיה

מערבבים בקערה את חומרי הציפוי

מורחים על החלות בעדינות

מכסים את החלה בנייר אפיה ממתינים כרבע שעה להתפחה נוספת (בהתאם לעונה - בקיץ מכניסים ישר לללא המתנה להתפחה נוספת)

אופים בתנור שחומם מראש למשך כ20 דקות. מדי פעם מרססים במים לטובת קראסטיות של הבצק

כשהחלק החיצוני משחים מוציאים מהתנור מכסים בנייר אפיה ומצננים

חלה לשבת

מצרכים:
יבשים:

  • 3 כוסות קמח כוסמין מלא

  • 1 כוס קמח כוסמין לבן

  • 3 כפיות שמרים יבשים

  • 2 כפות סוכר חום

  • 1/2 1 כפיות מלח

רטובים:​

  • 1-2 כפות סילאן

  • 1/3 כוס שמן זית

  • 1/2 1 כוסות מים

לציפוי:​

  • 1-2 כפות סילאן

  • 1-2 כפות מים

  • שומשום/פרג

bottom of page