תבשילים
אופן ההכנה:
מרתיחים סיר מלא מים עם כפית מלח
ברתיחה, שופכים לסיר את הפסטה עד להתרככות.
מסננים את הפסטה.
מערבבים בסיר את הפסטה עם הפסטו - ממתכון הממרחים
מוזגים בצלחת אוכלים ונהנים.
פסטה פסטו
מבחינת צירופי מזון השילוב של פסטה - עמילנים עם ירק מושלם.
מצרכים:
-
פסטה שאוהבים - עדיף כזו שמוכנה מקמח כוסמין מלא.
אני אישית אוהבת פסטה תרד מכוסמין מלא של תנובת השדה.
יוצא טעים עם כל פסטה - גם מחיטת דורום. אפילו שהיא פחות מועילה לגוף -
פסטו - ממתכון הממרחים או פסטו מוכן וקנוי
אופן ההכנה:
לשעועית
שוטפים היטב את השעועית הירוקה
קוצצים את הקצוות ניתן גם לחתוך את השעועית לשניים
שוטפים עגבניות ומרסקים בפומפיה
בסיר רחב מבשלים את העגבניות בתיבול מלח, פלפל, פפריקה מתוקה.
מוסיפים לתוכו את השעועית ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות.
לאורז
משרים במיכל זכוכית אורז בסמטי למשך כשעתיים מסננים את האורז.
בסיר קטן מוסיפים 1 כוס אורז ו1 כוס מים מבשלים על אש עד לרתיחה עם מלח
מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ20 דקות נוספות או עד לאידוי הנוזלים.
שעועית ירוקה לצד אורז
מצרכים:
לשעועית
-
שעועית ירוקה
-
עגבניות
-
מלח
-
פלפל שחור
-
פפריקה מתוקה
לאורז
-
אורז לבן בסמטי
-
מלח הימליה
אופן ההכנה:
משרים במים אורז בסמטי/קינואה למשך 2-3 שעות ומסננים
שוטפים היטב את הפלפלים
חותכים בגובה של כס"מ מהראש
מנקים את התוכן - הגרעינים והקליפות
מסדרים בסיר רחב ושטוח
טוחנים בבלנדר בצל, עגבניה, ירק, גזר וקישוא מתבלים בפפריקה, מלח, כמון, כורכום
מערבבים עם האורז/הקינואה
ממלאים כל פלפל
אם נשאר מהמילוי ניתן לשפוך בצידי הסיר או למלא בצל.
מכינים רוטב של מים, רסק עגבניות, תבלינים ושופכים מעל
סוגרים את הפלפלים מבשלים באש קטנה כ20 דקות אוכלים ונהנים
פלפלים ממולאים
מצרכים:
-
פלפלים
-
קינואה / אורז
-
עגבניות
-
גזר
-
קישוא
-
מלח
-
פלפל שחור
-
פפריקה מתוקה קוזברה
-
בצל
-
כמון
-
כורכום
אופן ההכנה:
מפרידים את הכרובית לפרחים
מרתיחים בסיר עם מים עד להתרככות
מסננים את הכרובית ומצננים.
שוטפים את העגבניות היטב ופורסים לפרוסות.
מסדרים את פרוסות העגבניות בתבנית פיירקס או זכוכית.
מפזרים מעל כל פרוסה מעט מלח וממש ממש קורט של סוכר.
מסדרים מעל פרוסות העגבניה את פרחי הכרובית שהצטננו.
מערבבים בקערה נענע קצוצה, טחינה גולמית, הרבה לימון, כמון,מלח ומים לתערובת של טחינה נוזלית אך עדיין סמיכה יחסית - לא ממש דלילה בכמות שתכסה את הכרוביות.
שופכים מעל הכרוביות שבתבנית את הטחינה שהכנו.
אופים בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות למשך כ20 דקות עד להתרככות העגבניות.
מוציאים מהתנור ומגישים.
ניתן לפזר מעל נענע טריה קצוצה.
סינייה כרובית
מצרכים:
-
כרובית
-
עגבניות
-
נענע
-
2 לימונים
-
טחינה גולמית
-
מלח
-
כמון
-
סוכר דמררה
-
מים
אופן ההכנה:
מנקים את החלק העליון בדלעת
פורסים לאורך ולרוחב עד לקו הקליפה, חיתוך היוצר מעין קוביות
מגרדים בפומפיה חתיכת ג'ינג'ר קטנה
מוסיפים לקערה יחד עם סילאן טבעי ומעט מים.
מניחים את הדלעת בתבנית עם נייר אפיה
מורחים על הדלעת בין כל החריצים את הרוטב שיצרנו
אופים בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות עד להתרככות והשחמה. מדי פעם מורחים שוב עד שמסתיים כל הרוטב.
בראש השנה נהוג לברך על הדלעת "שתקרע רע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו"
תבשיל דלעת
מצרכים:
-
דלעת
-
סילאן טבעי
-
ג'ינגר
-
מים
אופן ההכנה:
1. מפרקים את הכרובית לפרחים,
נפטרים מהגבעולים העבים
5. מחממים מעט שמן במחבת.
8. זוללים חם.
קציצות כרובית
מרכיבים ל4 מנות
מצרכים:
-
כרובית אחת, בינונית
-
כוס קמח חומוס
-
חצי כפית מלח
-
אפשרות:
להוסיף לתערובת צרור קוזברה ופטרוזיליה
אני ממליצה מאוד❤️ -
לטיגון/לציפוי באפיה: שמן זית
אופן ההכנה:
משרים אורז בסמטי בקערה מלאה במים למשך כשעתיים על מנת שרוב העמילנים יצאו.
שוטפים היטב את עלי החוביזה.
משרים במים ושוב שוטפים.
מנערים מהמים ומניחים בערימה אחד על גבי השני כאשר הצד הגס של העלה פונה כלפי מעלה.
טוחנים בבלנדר בצל יבש, נענע, קוזברה.
משאירים כוס מהתערובת הזו בצד עבור הרוטב.
מסננים את האורז שהושרה ושוטפים היטב.
מערבבים בקערה את האורז, עם התערובת שנטחנה בבלנדר.
מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, 1 כף שמן זית ומערבבים.
מניחים עלה חוביזה על משטח עם הצד הגס כלפי מעלה.
מניחים במרכזו לרוחב, שורה מתערובת האורז המתובל.
מקפלים מהצדדים, אוחזים במרכז הקיפול ומתחילים לגלגל מלמטה כלפי מעלה.
לא צמוד מדי - כי האורז יטפח וכדאי להשאיר לו מקום
ולא רופף מדי כדי שלא יפתח.
מניחים את הגליל שנוצר בתבנית שטוחה מזכוכית או סיר שטוח.
וממשיכים לגלגל את כל העלים.
מייצרים רוטב:
את הכוס מהתערובת שהשארנו בצד מערבבים יחד עם מים, פפריקה מתוקה, מלח, 2 כפות שמן זית ומיץ מלימון שלם.
שופכים מעל המגולגלים.
פורסים עיגולים מהלימון ומניחים בתפזורת מעל המגולגלים.
אופים בתנור בטמפרטורת 150 מעלות למשך כחצי שעה.
עלי חוביזה ממולאים
החוביזה היא צמח בר, הנמצאת בעונת החורף בחודשים דצמבר-פברואר בשיא צמיחתה.
מצרכים:
-
עלי חוביזה - קוטפים מהשדה
-
אורז בסמטי
-
צרור נענע
-
צרור קוזברה
-
1 בצל יבש
-
1 עגבניה
-
2 לימונים
-
פפריקה מתוקה
-
מלח
-
שמן זית