
תבשילים

אופן ההכנה:
מרתיחים סיר מלא מים עם כפית מלח
ברתיחה, שופכים לסיר את הפסטה עד להתרככות.
מסננים את הפסטה.
מערבבים בסיר את הפסטה עם הפסטו - ממתכון הממרחים
מוזגים בצלחת אוכלים ונהנים.
פסטה פסטו
מבחינת צירופי מזון השילוב של פסטה - עמילנים עם ירק מושלם.
מצרכים:
-
פסטה שאוהבים - עדיף כזו שמוכנה מקמח כוסמין מלא.
אני אישית אוהבת פסטה תרד מכוסמין מלא של תנובת השדה.
יוצא טעים עם כל פסטה - גם מחיטת דורום. אפילו שהיא פחות מועילה לגוף -
פסטו - ממתכון הממרחים או פסטו מוכן וקנוי

אופן ההכנה:
לכופתאות
חותכים את הדלעת לקוביות (ללא קליפה כמובן) ומבשלים במים רותחים כ-20 דקות לריכוך. מסננים ומצננים
מועכים את הדלעת לפירה, וסוחטים אותו היטב בידיים כדי להיפטר מעודפי הנוזלים. מניחים בקערה
מגררים בפומפיה את הג'ינג'ר הטרי ומוסיפים לקערה
קוצצים את הכוסברה והפלפל החריף ומוסיפים לקערה
כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה
מוסיפים קמח חומוס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב היטב.
יוצרים בידיים קציצות ומניחים עם מגש מכוסה בנייר אפייה.
אני דוחף את המגש לפריזר בשלב זה – אבל לא הכרחי
לקארי
קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב להזהבה
בינתיים חוצים את העגבניות לחצי ומגררים את התוכן שלהן בפומפיה לקערה
קוצצים את הפלפל החריף ומוסיפים לסיר
כשהבצל זהוב מוסיפים את התבלינים והקוקוס, וממשיכים לטגן כדקה
מוסיפים את העגבניות המגוררות ומערבבים היטב
מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים מכסים ומבשלים כעשר דקות
מוסיפים לקארי את הכופתאות מהפריזר, מביאים לרתיחה ומבשלים על נמוכה 15 דקות.
כופתאות דלעת חומוס
רכיבים:
לכופתאות
-
1 ק"ג דלעת (כמות שתספיק ל-2 כוסות פירה דלעת)
1 כוס קמח חומוס
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 פלפל ירוק חריף
ג'ינג'ר טרי (חתיכה בגודל כ-5 ס"מ)
3 שיני שום גדולות
מלח ופלפל
לקארי
-
1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
4 עגבניות טריות בשלות
1/2 כוס שבבי קוקוס מיובש
1 בצל גדול
1/2 פלפל ירוק חריף
1 כף גדושה זרעי כוסברה טחונים
1 כף גדושה כמון
1 כף גדושה כורכום
4 כפות שמן שומשום (לא חובה)
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
משרים במים אורז בסמטי/קינואה למשך 2-3 שעות ומסננים
שוטפים היטב את הפלפלים
חותכים בגובה של כס"מ מהראש
מנקים את התוכן - הגרעינים והקליפות
מסדרים בסיר רחב ושטוח
טוחנים בבלנדר בצל, עגבניה, ירק, גזר וקישוא מתבלים בפפריקה, מלח, כמון, כורכום
מערבבים עם האורז/הקינואה
ממלאים כל פלפל
אם נשאר מהמילוי ניתן לשפוך בצידי הסיר או למלא בצל.
מכינים רוטב של מים, רסק עגבניות, תבלינים ושופכים מעל
סוגרים את הפלפלים מבשלים באש קטנה כ20 דקות אוכלים ונהנים
פלפלים ממולאים
מצרכים:
-
פלפלים
-
קינואה / אורז
-
עגבניות
-
גזר
-
קישוא
-
מלח
-
פלפל שחור
-
פפריקה מתוקה קוזברה
-
בצל
-
כמון
-
כורכום

אופן ההכנה:
מפרידים את הכרובית לפרחים
מרתיחים בסיר עם מים עד להתרככות
מסננים את הכרובית ומצננים.
שוטפים את העגבניות היטב ופורסים לפרוסות.
מסדרים את פרוסות העגבניות בתבנית פיירקס או זכוכית.
מפזרים מעל כל פרוסה מעט מלח וממש ממש קורט של סוכר.
מסדרים מעל פרוסות העגבניה את פרחי הכרובית שהצטננו.
מערבבים בקערה נענע קצוצה, טחינה גולמית, הרבה לימון, כמון,מלח ומים לתערובת של טחינה נוזלית אך עדיין סמיכה יחסית - לא ממש דלילה בכמות שתכסה את הכרוביות.
שופכים מעל הכרוביות שבתבנית את הטחינה שהכנו.
אופים בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות למשך כ20 דקות עד להתרככות העגבניות.
מוציאים מהתנור ומגישים.
ניתן לפזר מעל נענע טריה קצוצה.
סינייה כרובית
מצרכים:
-
כרובית
-
עגבניות
-
נענע
-
2 לימונים
-
טחינה גולמית
-
מלח
-
כמון
-
סוכר דמררה
-
מים
אופן ההכנה:
מנקים את החלק העליון בדלעת
פורסים לאורך ולרוחב עד לקו הקליפה, חיתוך היוצר מעין קוביות
מגרדים בפומפיה חתיכת ג'ינג'ר קטנה
מוסיפים לקערה יחד עם סילאן טבעי ומעט מים.
מניחים את הדלעת בתבנית עם נייר אפיה
מורחים על הדלעת בין כל החריצים את הרוטב שיצרנו
אופים בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות עד להתרככות והשחמה. מדי פעם מורחים שוב עד שמסתיים כל הרוטב.
בראש השנה נהוג לברך על הדלעת "שתקרע רע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו"
תבשיל דלעת
מצרכים:
-
דלעת
-
סילאן טבעי
-
ג'ינגר
-
מים

אופן ההכנה:
1. מפרקים את הכרובית לפרחים,
נפטרים מהגבעולים העבים
5. מחממים מעט שמן במחבת.
8. זוללים חם.
קציצות כרובית
מרכיבים ל4 מנות
מצרכים:
-
כרובית אחת, בינונית
-
כוס קמח חומוס
-
חצי כפית מלח
-
אפשרות:
להוסיף לתערובת צרור קוזברה ופטרוזיליה
אני ממליצה מאוד❤️ -
לטיגון/לציפוי באפיה: שמן זית
אופן ההכנה:
משרים אורז בסמטי בקערה מלאה במים למשך כשעתיים על מנת שרוב העמילנים יצאו.
שוטפים היטב את עלי החוביזה.
משרים במים ושוב שוטפים.
מנערים מהמים ומניחים בערימה אחד על גבי השני כאשר הצד הגס של העלה פונה כלפי מעלה.
טוחנים בבלנדר בצל יבש, נענע, קוזברה.
משאירים כוס מהתערובת הזו בצד עבור הרוטב.
מסננים את האורז שהושרה ושוטפים היטב.
מערבבים בקערה את האורז, עם התערובת שנטחנה בבלנדר.
מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, 1 כף שמן זית ומערבבים.
מניחים עלה חוביזה על משטח עם הצד הגס כלפי מעלה.
מניחים במרכזו לרוחב, שורה מתערובת האורז המתובל.
מקפלים מהצדדים, אוחזים במרכז הקיפול ומתחילים לגלגל מלמטה כלפי מעלה.
לא צמוד מדי - כי האורז יטפח וכדאי להשאיר לו מקום
ולא רופף מדי כדי שלא יפתח.
מניחים את הגליל שנוצר בתבנית שטוחה מזכוכית או סיר שטוח.
וממשיכים לגלגל את כל העלים.
מייצרים רוטב:
את הכוס מהתערובת שהשארנו בצד מערבבים יחד עם מים, פפריקה מתוקה, מלח, 2 כפות שמן זית ומיץ מלימון שלם.
שופכים מעל המגולגלים.
פורסים עיגולים מהלימון ומניחים בתפזורת מעל המגולגלים.
אופים בתנור בטמפרטורת 150 מעלות למשך כחצי שעה.
עלי חוביזה ממולאים
החוביזה היא צמח בר, הנמצאת בעונת החורף בחודשים דצמבר-פברואר בשיא צמיחתה.
מצרכים:
-
עלי חוביזה - קוטפים מהשדה
-
אורז בסמטי
-
צרור נענע
-
צרור קוזברה
-
1 בצל יבש
-
1 עגבניה
-
2 לימונים
-
פפריקה מתוקה
-
מלח
-
שמן זית





אופן ההכנה:
לשעועית
שוטפים היטב את השעועית הירוקה
קוצצים את הקצוות ניתן גם לחתוך את השעועית לשניים
שוטפים עגבניות ומרסקים בפומפיה
בסיר רחב מבשלים את העגבניות בתיבול מלח, פלפל, פפריקה מתוקה.
מוסיפים לתוכו את השעועית ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות.
לאורז
משרים במיכל זכוכית אורז בסמטי למשך כשעתיים מסננים את האורז.
בסיר קטן מוסיפים 1 כוס אורז ו1 כוס מים מבשלים על אש עד לרתיחה עם מלח
מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ20 דקות נוספות או עד לאידוי הנוזלים.
שעועית ירוקה לצד אורז
מצרכים:
לשעועית
-
שעועית ירוקה
-
עגבניות
-
מלח
-
פלפל שחור
-
פפריקה מתוקה
לאורז
-
אורז לבן בסמטי
-
מלח הימליה

אופן ההכנה:
-
מרתיחים קינואה בסיר מלא מים עד לבעבוע ומכבים.
-
מסננים.
-
מאדים כרישה קצוצה עם מנגולד או תרד קצוצים במים.
-
מערבבים בסיר את הקינואה יחד עם הכרישה והמנגולד.
-
מוסיפים מעט קרם קוקוס
-
מתבלים במלח ובכמון שנטחן טרי.
-
מערבבים טועמים ומשפרים תיבול.
-
אם צריך מוסיפים עוד מהקרם קוקוס.
-
מפזרים מעל לימון מגורד ופטרוזיליה קצוצה.
-
מתענגים ונהנים.
ריזוטו קינואה
מצרכים:
2 כוסות קינואה
צרור תרד/מנגולד
ראש שום ירוק עם גבעולים
1 כרישה
מיכל קרם קוקוס
לימון
פטרוזיליה
מלח
כמון

אופן ההכנה:
-
הסוד במתכון הזה הוא לטחון בהתחלה את הבצל והירק
-
להוסיף בהדרגה את הגזר ואת הסלק (אם רוצים)
-
ובסוף לממש מעט שניות את העדשים.
-
לערבב הכל יחד עם התבלינים והטחינה הגולמית.
-
לקבב בידיים רטובות.
-
במגש עם נייר אפיה מרוח בשמן זית להכניס לתנור עד להשחמה מצד אחד.
-
להפוך בזהירות.
לעוד שיזוף מהצד השני. -
יוצא מעדן.
שווה ביותר עם עלה חסה וטחינה -
מתענגים ונהנים.
טיפ נוסף:
אם שמים את התערובת בפיתה ומטגנים בשמן זית או על המנגל מתקבל עראיס צמחוני
טעים מאוד
חג עצמאות שמח🇮🇱
קציצות קבב עדשים
מצרכים:
סלק - לא חובה
גזר
בצל
כוס עדשים שחורות/ירוקות/חומות מונבטות
צרור קוזברה
צרור פטרוזיליה
רבע כוס טחינה גולמית
מלח
כמון
קוזברה יבשה

אופן ההכנה:
-
טוחנים במטחנת בשר גרגירי חומוס מונבטים חיים (אם אין - ניתן גס בבלנדר)
-
טוחנים קוזברה ופטרוזיליה בבלנדר
-
מערבבים את התערובות יחד עם התבלינים
-
טועמים ומשפרים תיבול.
-
מכניסים את התערובת למקרר למשך כחצי שעה.
-
ניתן להקפיא ככה את התערובת ולפני ההכנה להפשיר.
-
מכדררים לכדורים
-
מניחים בתנור בתבנית עם נייר אפיה מרוח בשמן זית ואופים
או מטגנים בשמן עמוק -
בתיאבון
פלאפל ביתי
מצרכים:
גרגירי חומוס מונבטים
צרור קוזברה
צרור פטרוזיליה
כמון
קוזברה יבשה טחונה
קצת מלח
שמן זית למריחה או לטיגון