ממרחים
-
אופן ההכנה:
-
משרים ומנביטים חומוס
(הסבר על תהליך ההנבטה יעלה בקרוב) -
מבשלים את גרגרי החומוס בסיר מלא מים עד להתרככות.
-
מסננים ושומרים את המים בצד.
-
מצננים במקרר בקופסה סגורה (מוביל לטחינה טובה יותר)
-
שמים בבלנדר, את גרגירי החומוס, הטחינה הגולמית, מיץ לימון סחוט לפי הטעם, מעט מלח ושן שום ומתחילים לטחון.
-
מוסיפים בהדרגה מהמים של החומוס ששמנו קודם בצד.
-
בהדרגה עד לסמיכות הרצויה - שלא יצא דליל מדי ולא סמיך מדי.
-
מאחסנים במיכלים קטנים או ישר מוזגים לצלחת.
תוספות:
גרגירי חומוס שלמים - משאירים מהגרגירים בצד ולא טוחנים את כולם.
ניתן לפזר מעל צלחת החומוס ומעליהם זעתר/פלפל שחור/לימון.
פטריות - לחתוך פטריות שמפיניון או פורטובלו או שניהם.
במחבת שמים מים כחצי כוס, את הפטריות החתוכות, כמון, מלח, וקוזברה קצוצה עד לריכוך.
מפזרים על צלחת החומוס
בתיאבון
חומוס ביתי
מצרכים:
-
גרגירי חומוס מושרים ומונבטים
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
לימון
-
מלח
-
שן שום
-
מים
אופן ההכנה:
משרים את אגוזי המלך למשך כשעה במים מהברז.
שוטפים את עלי הבזיליקום היטב ומייבשים
שוטפים את האגוזים
טוחנים בבלנדר את השום, העלים, אגוזי המלך עד למרקם הרצוי.
מוסיפים כף שמן זית
מעט מלח
טועמים משפרים טיבול ומתענגים.
מאחסנים בכלי אטום במקרר.
ממרח פסטו
מצרכים:
-
עלי בזיליקום
-
אגזי מלך מושרים
-
1 שן שום
-
מלח
-
שמן זית