
ממרחים

-
אופן ההכנה:
-
משרים ומנביטים חומוס
(הסבר על תהליך ההנבטה יעלה בקרוב) -
מבשלים את גרגרי החומוס בסיר מלא מים עד להתרככות.
-
מסננים ושומרים את המים בצד.
-
מצננים במקרר בקופסה סגורה (מוביל לטחינה טובה יותר)
-
שמים בבלנדר, את גרגירי החומוס, הטחינה הגולמית, מיץ לימון סחוט לפי הטעם, מעט מלח ושן שום ומתחילים לטחון.
-
מוסיפים בהדרגה מהמים של החומוס ששמנו קודם בצד.
-
בהדרגה עד לסמיכות הרצויה - שלא יצא דליל מדי ולא סמיך מדי.
-
מאחסנים במיכלים קטנים או ישר מוזגים לצלחת.
תוספות:
גרגירי חומוס שלמים - משאירים מהגרגירים בצד ולא טוחנים את כולם.
ניתן לפזר מעל צלחת החומוס ומעליהם זעתר/פלפל שחור/לימון.
פטריות - לחתוך פטריות שמפיניון או פורטובלו או שניהם.
במחבת שמים מים כחצי כוס, את הפטריות החתוכות, כמון, מלח, וקוזברה קצוצה עד לריכוך.
מפזרים על צלחת החומוס
בתיאבון
חומוס ביתי
מצרכים:
-
גרגירי חומוס מושרים ומונבטים
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
לימון
-
מלח
-
שן שום
-
מים
אופן ההכנה:
משרים את אגוזי המלך למשך כשעה במים מהברז.
שוטפים את עלי הבזיליקום היטב ומייבשים
שוטפים את האגוזים
טוחנים בבלנדר את השום, העלים, אגוזי המלך עד למרקם הרצוי.
מוסיפים כף שמן זית
מעט מלח
טועמים משפרים טיבול ומתענגים.
מאחסנים בכלי אטום במקרר.
ממרח פסטו
מצרכים:
-
עלי בזיליקום
-
אגזי מלך מושרים
-
1 שן שום
-
מלח
-
שמן זית


אופן ההכנה:
-
משרים את הצימוקים לילה בתוך היין
-
משרים את האגוזים במים כשעתיים
-
שוטפים היטב את האגוזים ומסננים
-
חוצים ומוציאים את הגלעינים מהתמרים
-
מעבירים את כל המצרכים לבלנדר וטוחנים עד למרקם חלק.
-
טועמים ומשפרים תיבול.
-
מעבירים את התערובת לצנצנות.
-
אוכלים בפסח ובכל ימות השנה יחד עם חסה
-
זהירות@@@ ממכר
חרוסת לפסח
מצרכים:
-
תמרים מג’הול
-
פקאן
-
אגוזי מלך
-
פסטוקים
-
1-2 כפיות חוואיג’ לקפה
-
¼ כוס יין מתוק
-
צימוקים מ2 צבעים
אצלנו בבית זו מסורת של ממש – מתכון שעובר מדור לדור, עוד מימי סבתא רבא שלי.
לא עוד חרוסת רגילה – אלא כזו שממלאת את הבית בארומה מטורפת שאין לה תחליף, ומביאה איתה את כל הטעמים, הרגשות והניחוחות של פסח.
בגרסה טבעית, בריאה וטעימה במיוחד
אני מכינה אותה מתמרי אייסג'ול טריים שאני משווקת בעצמי – ישר מהחקלאי במושב פצאל 🍯
✅ ללא סוכר מעובד
✅ 100% מהצומח
✅ מלאה בטעמים, ניחוחות וזיכרונות 🌰
שתפו עם המשפחה, שלחו לחברים – ותנו לטעם של המסורת לפגוש את הבריאות של היום 💚