מרקים
אופן ההכנה:
-
מרתיחים את כל הירקות בסיר מלא מים
-
עם הרתיחה מוסיפים את התבלינים ומנמיכים את הלהבה.
-
מבשלים עד להתרככות
-
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הקוזברה או הפטרוזיליה (מה שאוהבים) ומבשלים לעוד 5 דקות.
-
טועמים משפרים תיבול
-
טוחנים בבלנדר עד למרקם נימוח
-
מגישים ונהנים
-
מרק בטטה
מצרכים:
-
גזר
-
דלעת
-
2 בטטות מתוקות
-
כרישה
-
פטרוזיליה או קוזברה
-
כמון
-
מלח
-
פלפל שחור
אופן ההכנה:
-
מרתיחים את השעועית הנבוטה במים
-
מסירים את הקצף הלבן שנוצר
-
מסננים
-
מרתיחים קומקום מלא מים
-
ממלאים בסיר יחד עם השעועית הרתוחה
-
מוסיפים שורש פטרוזיליה קלוף חתוך גס, גזר חתוך גס, 2 שיני שום, גבעולי סלרי
-
מתבלים בכמון, פפריקה מתוקה, קוזברה יבשה, מעט כורכום ומלח
-
מבשלים על אש נמוכה עד להתרככות השעועית.
מרק שעועית וירקות
מצרכים:
-
שעועית אדומה/חומה מונבטת
-
סלרי
-
גזר
-
שורש פטרוזיליה
-
כמון
-
פפריקה מתוקה
-
קוזברה יבשה
-
כורכום
-
מלח
אופן ההכנה:
-
מקלפים את הגזר ומגרדים בפומפיה/בלנדר למעין "שערות" דקות
-
שמים בסיר עמוק כף שמן זית ומוסיפים לתוכו את הגזר המגורד.
-
מחכים להתחממות ומדי פעם מערבבים עם כף כדי שהגזר יוציא מצבעו. למשך 2-3 דקות.
-
שוטפים את הכרובית היטב
-
בעזרת סכין חותכים את החלק של הפרח בלבד דק - דק ללא הגבעולים למעין פירורים.
-
מוסיפים את הפירורים שחתכנו לסיר עם הגזר ומערבבים.
-
את גבעולי הכרובית קוצצים דק כמה שאפשר ומוסיפים לסיר.
-
קולפים את תפוח האדמה ומגרדים בפומפיה לשערות ומוסיפים לסיר להסמכת המרק.
-
ממלאים בסיר מים ומביאים לרתיחה.
-
מטבלים בכמון, מלח ואם רוצים גם בכורכום
-
מבשלים למשך 20-30 דקות עד להתרככות
-
יחד עם השעועית הרתוחה.
-
מתענגים ונהנים.
מרק כרובית וגזר
מצרכים:
-
כרובית
-
2 גזר
-
תפוח אדמה
-
1 כף שמן זית
-
כמון
-
כורכום (אפשרי - לא חובה)
-
מלח