top of page

מרקים

אופן ההכנה:
 

  • מרתיחים את כל הירקות בסיר מלא מים

  • עם הרתיחה מוסיפים את התבלינים ומנמיכים את הלהבה.

  • מבשלים עד להתרככות

  • לקראת סוף הבישול מוסיפים את הקוזברה או הפטרוזיליה (מה שאוהבים) ומבשלים לעוד 5 דקות.

  • טועמים משפרים תיבול

  • טוחנים בבלנדר עד למרקם נימוח

  • מגישים ונהנים

מרק בטטה

מצרכים:
 

  • גזר

  • דלעת

  • 2 בטטות מתוקות

  • כרישה

  • פטרוזיליה או קוזברה

  • כמון

  • מלח

  • פלפל שחור

אופן ההכנה:
 

  • מרתיחים את השעועית הנבוטה במים

  • מסירים את הקצף הלבן שנוצר

  • מסננים

  • מרתיחים קומקום מלא מים

  • ממלאים בסיר יחד עם השעועית הרתוחה

  • מוסיפים שורש פטרוזיליה קלוף חתוך גס, גזר חתוך גס, 2 שיני שום, גבעולי סלרי

  • מתבלים בכמון, פפריקה מתוקה, קוזברה יבשה, מעט כורכום ומלח

  • מבשלים על אש נמוכה עד להתרככות השעועית.

מרק שעועית וירקות

מצרכים:
 

  • שעועית אדומה/חומה מונבטת

  • סלרי

  • גזר

  • שורש פטרוזיליה

  • כמון

  • פפריקה מתוקה

  • קוזברה יבשה

  • כורכום

  • מלח

מרק כרובית וגזר.jpeg

אופן ההכנה:
 

  • מקלפים את הגזר ומגרדים בפומפיה/בלנדר למעין "שערות" דקות

  • שמים בסיר עמוק כף שמן זית ומוסיפים לתוכו את הגזר המגורד.

  • מחכים להתחממות ומדי פעם מערבבים עם כף כדי שהגזר יוציא מצבעו. למשך 2-3 דקות.

  • שוטפים את הכרובית היטב

  • בעזרת סכין חותכים את החלק של הפרח בלבד דק - דק ללא הגבעולים למעין פירורים.

  • מוסיפים את הפירורים שחתכנו לסיר עם הגזר ומערבבים.

  • את גבעולי הכרובית קוצצים דק כמה שאפשר ומוסיפים לסיר.

  • קולפים את תפוח האדמה ומגרדים בפומפיה לשערות ומוסיפים לסיר להסמכת המרק.

  • ממלאים בסיר מים ומביאים  לרתיחה.

  • מטבלים בכמון, מלח ואם רוצים גם בכורכום

  • מבשלים למשך 20-30 דקות עד להתרככות

  • יחד עם השעועית הרתוחה.

  • מתענגים ונהנים.

מרק כרובית וגזר

מצרכים:
 

  • כרובית

  • גזר

  • תפוח אדמה

  • 1 כף שמן זית

  • כמון

  • כורכום (אפשרי - לא חובה)

  • מלח

bottom of page