top of page

🌵 סברס – קקטוס קוצני עם לב זהב 💚

  • briyabriaa
  • 17 ביולי
  • זמן קריאה 2 דקות


סברס במיץ ירקות
סברס במיץ ירקות

מי היה מאמין שהפרי הזה, שצומח על קוצים במדבר, טומן בתוכו כל כך הרבה בריאות?

הסברס הוא הרבה יותר מנשנוש קיץ ישראלי.

מדובר בסופר-פרי אמיתי, עשיר ברכיבים תזונתיים ופעילים ביולוגית, עם שפע של יתרונות בריאותיים מוכחים.


✨ אז למה כדאי לשלב אותו בתפריט – ואפילו במיץ הירקות היומי שלכם? 📚 כולל ביסוס מדעי

מאזן סוכר בדם – מחקרים מצאו שסברס עשוי לסייע באיזון רמות סוכר. זה קורה בזכות הסיבים המסיסים שבו, אנטיאוקסידנטים ורכיבים ממשפחת הפוליפנולים שתורמים לרגישות לאינסולין.

במחקר שפורסם ב-Diabetes Care, 2003, ראו כי צריכה של סברס טרי הורידה רמות סוכר אצל משתתפים עם סוכרת סוג 2, (במיוחד בצריכה טרייה או כמיץ). (https://doi.org/10.2337/diacare.26.11.3097)

נוגד חמצון חזק – הסברס עשיר בבטא-ליינים, פלבונואידים וויטמין C – תרכובות נוגדות חמצון שנלחמות. הן נלחמות ברדיקלים חופשיים, תומכות במערכת החיסון ומאטות תהליכי הזדקנות. סקירה בשם Biological properties and therapeutic applications of Opuntia ficus-indica, שפורסמה ב-Molecules, 2020, מפרטת את ההרכב הפיטוכימי של הסברס ומראה כיצד הוא פועל כנוגד חמצון, נוגד דלקת, אנטי-ויראלי ונוגד סרטן.

תומך במערכת העיכול – בזכות הסיבים התזונתיים, במיוחד רכיב ה"גומי" שבו, הסברס מרגיע את מערכת העיכול ותורם לפעילות תקינה של המעיים. הסברס יכול להקל במצבים של עצירות או דלקת. מחקר שפורסם ב-Journal of Food Composition and Analysis, 2009, הראה כי הסברס עשיר בפקטין ובסיבים מסיסים, אשר תורמים לפעילות מעיים תקינה ומאזנים את המיקרוביום במעי. (https://doi.org/10.1016/j.jfca.2008.07.001)

שומר על נוזלים בקיץ – הסברס מכיל ריכוז גבוה של מים ומינרלים כמו מגנזיום ואשלגן, התורמים לאיזון נוזלים בגוף, מונעים התייבשות ומבססים את הגוף.

תמיכה בכבד וניקוי רעלים – מחקרים הראו שלחומרים הפעילים שבצבר יש השפעה מגינה על תאי כבד. במיוחד לאחר עומס של רעלים (כמו אלכוהול, תרופות או תזונה מעובדת). מחקר שפורסם ב-Phytotherapy Research, 2005, מצא כי מיץ סברס סייע בהפחתת נזק לכבד שנגרם מצריכת אלכוהול, בזכות פעילות נוגדת חמצון והפחתת דלקת. (https://doi.org/10.1002/ptr.1720)


🥤 איך משלבים אותו במיץ ירקות?

מוסיפים 1–2 יחידות סברס קלופות (רק בזהירות עם הקליפה והקוצים!) למיץ ירקות. אני אוהבת מיץ על בסיס גזר, מלפפון, סלרי, זוקיני או קישוא. מתקבל שילוב טעים, מרענן ומועיל במיוחד.



אז בפעם הבאה שאתם רואים סברס – תזכרו:

הוא לא רק קוצני – הוא גם מרפא.

ולפעמים, הבריאות מתחבאת בדיוק במקום הכי פחות צפוי 🌱


 
 
 

Comments


bottom of page