רוב התזונה האנושית מבוססת על עמילן. אסיה - אורז, ארה"ב - תירס, אפריקה - חיטה ותירס, דרום אמריקה - קינואה, אירופה ואצלנו - לחם ומאפים (חיטה).
עמילן הוא "אור" גדול! יש לנו משיכה טבעית אליו. הוא מרגיע, משביע, מפר דכדוך ולכן טוב לדכאון. אבל צריך להיזהר. העמילן מייצר גוש בבטן שיושב שם הרבה שעות ומתורגם לשובע. הפירוק של העמילן קשה ומורכב. והיות ורובינו יושבים ולא פעילים, אז העמילן לא מתעכל כמו שצריך. עמילן מייצרים מקמח ומים. בדיוק כך גם מכינים דבק. גלוטן = גלו Glew = דבק אותה הפעולה שקוראת בחוץ, מתרחשת גם אצלנו במיעיים. נוסיף לכך את העובדה שכמות אינזימי העיכול במעי הדק מוגבלת... עיכול מאומץ, משמע הגוף משקיע הרבה אנרגיה בעיכול, משמע עייפות. עמילן = עמי - לן = מוביל לעייפות.
עמילן מתחיל את הפירוק בפה, ברוק. לכן, חשוב כשאנו אוכלים עמילנים להשהות אותם בפה, ללעוס היטב ולערבב עם הרוק. לתינוקות , שעדיין לא הצמיחו שיניים, מומלץ להימנע מצריכת עמילנים. שכן, הפתיאלין, ההורמון המעכל את העמילן ברוק, מיוצר ומופרד רק עם צמיחת השיניים.
צריכת העמילן המומלצת היא עד פעם ביום. ובכל מקרה, כדאי מאוד לשלב עם צריכתו הרבה ירקות חיים, העשירים בסיבים תזונתיים המסייעים בפינוי ובעיכול. ניתן גם להשתמש במוצרים/מאכלים ללא גלוטן. אני כאורח חיים בריא, במהלך השבוע צורכת בעיקר מזונות ללא גלוטן ובסופ"ש, מתפנקת עם חלה לשבת ומוצרים נוספים. המהלך השבוע אני צורכת טורטיות ולחם מכוסמת ירוקה, קטניות והכל בשילוב עם הרבה פירות וירקות חיים
אז איך כל זה מתקשר לפסח? בדיוק כמו בליל הסדר, בו אנו עושים "כורך" כך נעשה גם בשאר הימים. "חסה אהובתי" היא בסיס מצויין. ניתן לכרוך איתה בשר, ממרחים וכמעט כל מאכל. הסיבים התזונתיים שבה מסייעים משמעותית בעיכול ואנו נחווה שובע אך לא מועקה ועל הדרך נרוויח גם ויטמינים כמו A,C,E ו-K ומינראליים כמו: אשלגן, ברזל, אבץ וסידן. אצלנו בבית "מנגבים חומוס" עם חסה ומבחר ירקות חיים
בריאות ושמחה לכולנו
חג פסח שמח
Comments