השקד הוא עץ נשיר, זה אומר שבסתיו-חורף עליו נושרים והוא נותר עירום מעלים וענפיו גלויים.
לקראת טו' בשבט הוא מתכסה שוב בעלים וניצנים והשקדיה פורחת.
פירות נאכלים בעונתם.
ועכשיו עונת השקדים הירוקים.
שקדים שקליפתם נקלפת בקלות יחסית והיא עדיין רכה ולבנה וכך גם השקד בתוכה.
חשוב וצריך להקפיד לקלף את קליפת השקד הדקה ולאכול רק את הפרי עצמו שכן הקליפה מכילה ציאניד שהוא חומר רעיל לגוף.
גם בשקדים שהתייבשו יותר, כלומר כאלה שקונים בחנויות של קטניות ופיצוחים, חשוב להשרות את השקד במים ואז לבצע את הקילוף ולאכול.
מבחינה תזונתית אומר הרמב"ם:
"והענבים והשקדים טובים לעולם בין רטובים בין יבשים ואוכל אדם מהם כל צרכו.
אבל לא יתמיד אכילתן אף על פי שהן טובים מכל פרי האילנות".
כלומר: השקדים והענבים הם הפירות המשובחים והמומלצים ביותר מכל פירות האילן וניתן לאוכלם חיים כמות שהם וגם מיובשים אך גם פה לשים סייג ולא להתמיד.
העדיפות היא כמובן לאכול את הפרי טרי ללא קליה או ייבוש ובכך להרוויח את כל הויטמינים הטמונים בו.
השקד עשיר בויטמינים וסיבים תזונתיים,
מסייע בהפחתת הכולסטרול ובמניעת מחלות לב.
הוא בעל תכולה גבוהה של סידן וחשוב לחיזוק העצמות.
כשאינו עבר קליה, ניתן להכין ממנו מאכלים רבים: חלב שקדים, קמח שקדים, עוגות ומרציפנים, גבינות טבעיות וממרחים שונים.
בתמונה ניתן לראות את יופי הקליפה הפנימית המרושתת בצורה מרהיבה.
בשבועות האחרונים ניתן היה לראותו בשווקים ולרכוש אותו.
ניתן להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלי פירות ישר מהחקלאי
בקישור
בקרוב, גם ניתן יהיה להזמין את הפירות והירקות דרך האתר.
בריאות ושמחה לכולנו
באהבה גדולה🥰
אתי
מובילה אנשים לבריאות טבעית
ליווי אישי-הרצאות-סדנאות
דיקור ראש-טיפולי נשימה
שיווק פירות וירקות מהחקלאי
מכירת מוצרי מזון טבעיים תוצרת עצמית
050-8342294
Commenti