top of page
חיפוש

צריכת חלב והשפעתו על בריאותינו


חלוקות הדעות לגבי חיוניותו של החלב בתפריטינו.

בחרתי להעלות מספר נקודות.

חומר למחשבה💡


חלב בקר הוא מזונם של עגלים ולא של בני אדם.

האדם הוא הייצור היחיד בטבע הממשיך לצרוך חלב גם לאחר גיל הינקות ומסוג שאינו של אימו.

באופן טבעי, תינוקות אמורים לשתות את חלב אמם עד לגמילתם בסביבות גיל שנתיים.

מערכת העיכול של תינוקות אינה מפותחת. כמות מיצי עיכול קטנה, מתוך מטרה לספיגה מירבית ללא בזבוז אנרגיה עבור פירוק ובניה.

ולכן האינזימים המופרשים במערכת העיכול של התינוק הם 2 אינזימים:

לקטאז – נועד לפרק את סוכר החלב

רנין – נועד לפרק את קזאין, חלבון חלב האם

האינזימים האלה נעלמים בהדרגה ממערכת העיכול בגיל שנה-שנתיים, כלומר: אין מה שיפרק את החלב היטב.


חלב אם, מכיל את כל המרכיבים הנחוצים לגדילת היונק, התפתחות איבריו, מוחו וכל המערכות בגופו.

לכל יונק – חלב האופייני לו.

כמות החלבון, הסידן, הזרחן והאשלגן גבוהה פי 5 בחלב פרה לעומת חלב אם אנושית.

חוסר סוכר של חלב הפרה ועודף חלבון ומינרלים מעמיסים על קיבת התינוק. החלב נוטה להתקרש ואינו מתעכל כראוי.

חומצות שומן, הייחודיות להתפתחות המח האנושי בקושי מופיעים בחלב פרה.


לטענת המצדדים בצריכת חלב בקר, זהו מזון עשיר בסידן. ואכן, בחלב בקר יש כמות גדולה של סידן, אלא שהוא אינו זמין לגוף ואינו ניתן לניצול. הסידן שבחלב לא נספג היטב בגופנו כמו סידן ממקורות אחרים.

ויותר מהכמות של הסידן בחלב חשובה הספיגה שלו בגוף.

כי אם נצרוך מזון המכיל סידן והוא לא ייספג בגופינו, זה כאילו לא צרכנו אותו היות ובגוף החומר לא נשאר.

בחלב בקר יש רמת זרחן גבוהה.

רמת זרחן גבוהה גורמת למעשה לחסימה של ספיגת הסידן בגוף.

היחס בין הזרחן לסידן בחלב הוא שקובע את מידת ספיגת הסידן בגוף.

היחס הקיים בין הזרחן לסידן בחלב הוא 1:3. וכדי שגופינו יספוג את הסידן היחס אמור להיות לפחות 1:1.


בריה בריאה ממליצה על שילוב מזונות בסיסיים בתזונה.

אכילת פירות וירקות בסיסיים מעודדת את ספיגת הסידן בגוף.

ככל שנשנה את היחס במזונות שלנו לטובת מזונות בסיסיים – כך נשמור על הסידן בגופינו.

מזונות נוספים המכילים סידן ומומלצים לצריכה:

ברוקולי, כרובית, כרוב, כל סוגי האגוזים, דגנים מלאים, גרעינים וזרעים שונים, לוביה, שומר, סלרי, פטרוזיליה, חסה, שקדים, קטניות,

רוב הפירות, אצות.

בצריכת שומשום לדוגמא, בריאות טבעית משמע לאכול את השומשום כמות שהוא - טבעי שלא עבר עיבוד.

ולכן עדיפות לצריכת שומשום מלא, שלא עבר קילוף של הקליפה או חימום כלשהו להסרתה.


ממליצה לקרוא את ספרו של ד"ר אבני "שוטי החלב".

ופשוט לנסות.

אני תמיד אומרת: "אל תאמינו לי - תבדקו אותי".

פשוט להפסיק צריכה של מוצרי חלב למשך שבוע- שבועיים ולראות איך זה משפיע על גופכם.

לקחת אחריות על הבריאות.


אתי - מומחית להקניית הרגלי בריאות המשתלבים בחיי היום יום מבלי לייצר מהפך

מזמינה אתכם להצטרף אליי לליווי לבריאות טבעית - בצעדים קטנים

☎️ 050-8342294 אתי


Comments


bottom of page