top of page

פלאפל – הסיפור מאחורי הכדור

  • briyabriaa
  • 30 באפר׳
  • זמן קריאה 2 דקות

ואיך הוא הפך למאכל הלאומי שלנו?


פלאפל - הסיפור מאחורי הכדור
פלאפל - הסיפור מאחורי הכדור

ביום העצמאות, כשכולם חוגגים יום הולדת למדינה, אי אפשר שלא לדבר על המאכל הלאומי שלנו.

פלאפל. הכי ישראלי שיש.

אבל מאיפה הפלאפל באמת הגיע? ואיך הוא הפך להיות המאכל הלאומי שלנו – חלק מהזהות הישראלית?

בואו נחזור קצת אחורה בזמן...


🌍 שורשים מהמזרח התיכון

הפלאפל, כך מאמינים, מקורו במצרים.

שם הוא הוכן לראשונה מפול מצרי (פול ירוק יבש) ונקרא "טעמיה".

עם הזמן נדד צפונה, עבר דרך סוריה ולבנון, והגיע גם אלינו – לארץ ישראל.

כאן, הישראלים העדיפו חומוס במקום פול –וזה מה שהפך את הפלאפל שלנו לייחודי: עמוק יותר בטעם, רך יותר במרקם וקרוב יותר למה שגדל כאן בשדות.


ואיך הוא הפך להיות שלנו?

בעשורים הראשונים של קום המדינה, פלאפל היה מאכל זול, זמין וטבעוני – כזה שיכול היה להשביע חיילים, עולים חדשים וילדים רעבים. הוא נמכר בעגלות פשוטות ברחוב, נעטף בפיתה, יחד עם ירקות טריים וטחינה – והפך לסמל של ישראליות פשוטה, מקומית ושמחה.

מאז ועד היום, הפלאפל נשאר קרוב ללב – ולא פחות חשוב, קרוב לצלחת.

🌿 פלאפל טבעי ובריא – כן, זה אפשרי!

ב־בריה בריאה נתנו לפלאפל טוויסט בריא במיוחד: הכנו אותו מ־חומוס מונבט – חי, טבעי, והכי קרוב לאדמה 🌱

מה זה חומוס מונבט? זה חומוס שעבר תהליך של השריה והנבטה – תהליך שבו הוא מתחיל "להתעורר", להשתחרר מחומרים שמקשים על העיכול, ולהפוך למזון קל, מזין ופעיל ביולוגית.

👉 קראו עוד על הנבטה ועל הדרך הכי פשוטה להנביט בבית – כולל טיפ חשוב במיוחד לחומוס. אנחנו ממליצים לוותר על הפיתה ולאכול אותו עם עלי חסה או עלי כרוב


🧆 והמתכון?

הפלאפל שלי –קל להכנה, מבוסס על מרכיבים טבעיים בלבד, פשוט, בריא, מזין – ומושלם גם להכנה עם הילדים!

📖 כנסו עכשיו למתכון פלאפל מונבט בדף התבשילים »



כי בריאות ישראלית אמיתית –מתחילה בשורשים, מתבשמת בטעמים – ומתחזקת בכל ביס 🌿

חג עצמאות שמח!

 
 
 

Comments


bottom of page