המצווה המהודרת של הדלקת נרות חנוכה היא להדליק בשמן זית. ויש לכך כמה סיבות:
הנצחת הנס הגדול של חנוכה – הוא קרה בזכות כד השמן. 🏺
גמישות בבחירת משך זמן ההדלקה – יש המניחים מיכלי זכוכית בגודל הרצוי, דבר המאפשר להם לשלוט בזמן ההדלקה בהתאם לצורך.
האור המופץ גדול יותר – שמן זית יוצר אור חם ומזמין, שמפיץ אור ברחבי הבית.
אם כבר מדברים על שמן זית, אדבר גם על הזיתים עצמם ועל הפקת השמן ואיך זה קשור לבריאותינו
זיתים שחורים הגיעו לבשלותם – פירות נאכלים בשלים ולא בוסר. אכילה שלהם היא המומלצת מבחינת חומציות הגוף. שמן זית המופק מפרי בשל הוא המשובח יותר.
הקטיף של זית שחור הרבה יותר קל – הזיתים ניתקים בקלות מן העץ ופעולת הקטיף נעשית בפחות מאמץ.
השמן המופק מהם הוא יותר עשיר בטעם – הוא פחות מר.
נקודת העישון בשמן זית – המתייחסת לטמפרטורה שבה שומן או שמן בישול מתחיל להישבר לגליצרול וחומצות השומן נשרפות, היא סביב 240 מעלות. טמפרטורה גבוהה יחסית לשאר השמנים.
💡 זכרו! בבחירת המזון, השימוש בשמן פחות מומלץ.
כל שמן שוקע וסותם את העורקים, גם שמן זית.
לכן, מעטו בשימוש בו.
אך אם כבר משתמשים, עדיף שמן זית או שמן קוקוס.
חנוכה חג של ניסים✨💫
הנס בחג החנוכה נעשה בשמן, בכד קטן.
מי יתן וכולנו נזכה לנס גדול – לחזרת החטופים במהרה בימינו אמן, ולבשורות טובות לעם ישראל.
שהשנה תהיה מלאה באור, שמחה ובריאות, וכל אחד ואחד מאיתנו ירגיש את החיבור לעצמו - לנשמה שלו בליבו ובחיק משפחתו, וכולנו יחד כעם באחדות ולחיבור בין איש לרעהו.
חג חנוכה שמח לכולם! 🕎✨
Comments