top of page
חיפוש

עקיבות המזון וקצת על התהליך שעוברים התפוזים עד שמגיעים לרשתות

כשמדברים על מזון, עקיבות היא מילת המפתח.

מה זה אומר?

חשוב צריך וכדאי לדעת בדיוק מאיפה המזון מגיע ומה הוא עובר בדרך.

בעבר היינו ציידים ו/או לקטים בשדות כך שהיינו צדים או קוטפים בשדה ומיד אוכלים וכך יודעים בדיוק מהיכן המזון שאנו אוכלים - מגיע.

כיום, ובכלל, ככל שאנו מתרחקים מתהליכי ייצור המזון כלומר: מהגידול שלו, מההבאה שלו אלינו הביתה, מהעיבוד שלו אנו פחות יודעים מה אנו מכניסים לגופינו ויש בכך סכנה לבריאותינו, סכנה סביבתית וסכנה מדינית.

ורואים את זה גם עכשיו, בתקופה הנוכחית בזמן המלחמה בהקשר לפירות והירקות שאנו צורכים.

כאשר אנו הולכים לסופר/ לרשתות השיווק השונות אין לנו מושג מאיפה מגיע הירק או הפרי שאנו רואים.

מאיזה מדינה הוא הגיע?

איזה תהליכי גידול הוא עבר?

האם הוא מרוסס?

האם עבר הבחלה?

מרבית האנשים יבחרו את הפרי/הירק בעקבות המחיר שלו ולאחר מכן הם גם יתייחסו למראה שלו ולטעם שלו.

כך קורה שעגבניות מגיעות מתורכיה - מדינה שונאת ישראל וספקים בגלל המחיר הזול ובכדי להגדיל את הרווח קונים ממנה.

ועגבניות לדוגמא ממושב ישע שנמצא בעוטף עזה, עגבניות מדהימות ואיכותיות של משק תומר, שכדי להביאן למרכז נדרש שינוע ועלויות נוספות נמצאות בתחרות זו.

סתם לסבר את האוזן, גם צבא ההגנה לישראל, רוכש ירקות ופירות

והוא עושה זאת באמצעות מכרזים - כל הממעיט במחיר הרי זה משובח.

וכך יצא שלפני המלחמה הוא גם הביא את סחורתו מעזה. שלא ידוע באיזה מים הם משקים את השדות, מהם תנאי הגידול, הריסוס...יכלו גם להרעיל את חיילנו כך.

התפוזים שאנו אוכלים.

לפני יותר מחודשיים היה ביקוש מטורף לתפוזים. לקוחות שלי שאלו אותי כל הזמן " נו...יש?"

ואני מסבירה להם שכדי לאכול תפוז שיהיה טעים עסיסי ומתוק צריך לחכות לגשם.

אז התפוזים שרואים בשוק, לעיתים נקטפו בוסר, כשהם עדיין ירוקים, ועברו תהליך של הבחלה - חשיפה לגז אתילן המזרז את הבשלתם ונותן להם את הצבע הכתום, ולאחר מכן עוברים תהליך של "דינוג", כלומר: ציפוי בדונג וייבוש ב50 מעלות. כלומר טבעי - זה כבר לא.

לתהליך הזה נחשפתי במהלך אחת מהתנדבויות שלי לחקלאים ובחרתי לשתף.

אני אישית, לא צורכת וגם לא מוכרת כאלו תפוזים.

אין כמו לחכות להבשלה הטבעית של הפרי על העץ שיונק את כל הוויטמינים והחומרים שהוא צריך ורק אז הוא נקטף.

לזה אני מתכוונת כשאני אומרת בליווי שלי לבריאות בצעדים קטנים "פירות נאכלים בשלים ובעונתם".

ומדוע סכנה מדינית?

כי רכישה קבועה ממדינות חו"ל גורמת לעוד ועוד חקלאים להפסיק את העיסוק במקצוע היות והם אינם מסוגלים להתחרות במחירים אילו.

משרד החקלאות קובע את מחיר המכירה והם החקלאים שנמצאים בחשיפה גבוהה בשל הסיכונים הרבים של פגעי הטבע, חיי מדף, שינוע ועוד צריכים להתפשר ולהקטין מהרווח שלהם.

אסור לנו להיות תלויים באף מדינה שתספק את מזוננו.

עלינו להיות עצמאים ולגדל הכל בעצמינו ובמדינתינו.

חובה עלינו לפקח ולדרוש לדעת את תנאי הגידול, השינוע וההספקה של מזוננו.

יש עוד נושאים רבים הקשורים לתחום.

מקווה שפתחתם לכם צוהר וחומר למחשבה.

משהו שישפיע על בריאותינו.

מוזמנים להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלי

 פירות היישר מהחקלאי

דרכה מזמינים מדי שבוע פירות וירקות המגיעים היישר מחקלאי ארצנו וממש בסמוך לקטיף שלהם

באיכות גבוהה ללא ריסוס והבחלה

בשורות טובות לעם ישראל

יחד ננצח



Comments


bottom of page