תמיד חלמתי על טאבון.
כזה עם אש בוערת... שיוצא ממנו לחם טרי וחםםםםם
שמחמם את כל הבית ומריח.
לפני שנתיים ביום הולדתי כבר הלכנו לראות כזה, בחרנו היכן נמקם אותו בגינה
את הצבעים שנעצב אותו
ואז... עצרנו. הבנו שזה יגרור איתו אפיה והכנה של מאפים ולחמים למיניהם ולא קנינו.
והשנה זה קרה.
קיבלנו במתנה טאבון ביתי והחגיגה החלה וגם התוצרים.
אז הנה לפניכם לחם המחמצת שהכנתי.
לחם מכוסמין מלא עם זיתים.
לחם זה אכן גלוטן. וגלוטן כשמו כן הוא - דבק.
איטי בתנועה בגוף ונדבק ומאט את העיכול
ופחות מועיל לגוף
אך אם וכאשר אוכלים לחם אני ממליצה על לחם מחמצת.
מחמצת העשויה משיפון.
כזה שעשוי בבית, נאפה טוב.
גם הרמב"ם אומר על זה:
"כל מה שמכינים מקמח החיטה המנופה ביותר,
מזין אותנו בצורה טובה, אבל יוצר עובי ודביקות.
הנזק הזה ייגרם לכל מי שאוכל מלחם כזה, אלא אם
כן יאכל לחם שהוכן מקמח פחות מנופה,
שהשאור בו רב ובולט בנוכחותו וגם המלח,
וירבו בלישתו ובערבובו,
ויאפה בתנור עד שיהיה אפוי כהלכה,
כי לחם שמוכן בצורה זו טוב יותר מכל מאכל אחר
שאפשר להכין מהזרעים השונים.
וכל לחם שנעשה מחיטה,
חוץ מזה שנזכר לעיל,
מזיק לבני האדם בכלל ולאדון הנכבד בפרט"
אז השאור זו המחמצת
ולכבוד שבת המלכה אני מכינה.
ואתם מוזמנים לרכוש אצלנו באתר או לשלוח אליי הודעה בוואטסאפ
050-8342294
שבת שלום ומבורכת
בריה בריאה - הבית לתזונה חיובית
Comments