top of page
חיפוש

חנוכה - שמנים

בחג החנוכה מנהג הוא לאכול סופגניות, לביבות ומטוגנים למיניהם הכל קשור לנס פך השמן. מסורת. אכן מנהג חביב וטעים. אז כמה הכוונות לי אליכם בנושא...

הראשונה, להקשיב לגוף. הגוף שלנו מסמן לנו. יש אנשים שאכילת המטוגנים גורמת להם לצרבות, יש לעצירויות, להשמנה ועוד... אז נכון שהנפש חשקה וזה לא פחות חשוב וניתן בהחלט לספק את שניהם. לאכול במידה ולעצור.

השניה, אם כבר משתמשים בשמן אז עדיף שמן טוב. שמן מכבישה קרה - שלא עבר תהליך של חימום וזיכוך כימי בהפקתו שמן שלוקח לו זמן להגיע לטמפרטורת חימום.

השמנים עליהם אני ממליצה הם: שמן קוקוס, שמן זית. מצורף סרטון המסביר את הדברים. https://www.youtube.com/watch?v=SM8-6quTNNY&t=219s

ניתן בהחלט לאפות ולא חובה לטגן.


Komentáře


bottom of page