top of page
חיפוש

הקיווי


אחד מפירות העונה הנוכחיים.


צבעו החיצוני חום ומרקם קליפתו שעיר, צבעו הפנימי ירוק או צהוב וגרעיניו שחורים.

מרקמו הפנימי רך וטעמו מתואר לפעמים כשילוב של תות שדה, בננה ואננס.

ניתן לחתוך אותו לחצי ולאכול בעזרת כפית או פשוט לקלף את כולו ולהתענג.

כמובן ההמלצה היא לאכול אותו בשל ועסיסי ולעיתים זה מצריך המתנה של כמה ימים עד שהוא מגיע לשלב זה.


הקיווי המקורי הגיע מסין.

לאחר מכן הועבר גם לניו זילנד.

כיום מגדלים פרי זה בכל העולם, לרבות בישראל.

קטיף הקיווי מתבצע במהלך חודש אוקטובר.

הקיווי שאני משווקת מגיע מגידולים ברמת הגולן. והוא מהסוג הצהוב.


מבחינה תזונתית וערכים מזינים, הקיווי עשיר בויטמין C, ומומלץ לצרוך ממנו מדי יום🤩🤩🤩

הקיווי הוא מקור מצוין לאשלגן. בנוסף הוא מכיל גם חלבונים, ברזל, סידן, מגנזיום, זרחן, אבץ וויטמינים מסדרת ה-B. בריאות ושמחה לכולנו תמיד כמה טוב יש ומה עוד אפשרי?

Comments


bottom of page