🥦 "אנחנו כל הזמן מוצאים את עצמנו רעבים"
- briyabriaa
- 17 באפר׳
- זמן קריאה 3 דקות

כך ירקות יכולים לשנות את התמונה
אם גם אתם מרגישים שלא משנה כמה תאכלו – הרעב לא באמת נרגע, אתם לא לבד. התחושה הזו מוכרת לרבים, והיא נובעת הרבה פעמים לא בגלל הכמות, אלא בגלל איכות המזון, המצב הרגשי, ורמת המודעות.
ואז מגיעים הירקות – פשוטים, זמינים, ולגמרי משני-משחק 🌿והכוונה היא לירקות חיים.
🔍 אז למה אנחנו כל הזמן רעבים?
הרעב הוא לא רק תוצאה של קיבה ריקה. הוא מושפע מהמון גורמים:
🔹 חוסר בנפח בקיבה – כלומר תחושת מלאות שלא מתקבלת
🔹 תנודות ברמות הסוכר בדם – שגורמות לרעב רגעי
🔹 חוסרים תזונתיים – כמו סיבים, ויטמינים ומינרלים שהגוף מבקש
🔹 אכילה מהירה ולא מודעת – נשנוש של חטיפים, עוגיות, כוס שתייה חמה או קרה, גלידה ועוד... – אינם מאפשרים לגוף להבין שכבר אכלנו
🔹 צריכת מזון מעובד ודל בסיבים – מספק סוכרים ותחושת שובע מדומה, אך לא ערך תזונתי אמיתי
🔹 אכילה רגשית – מצב של חוסר סיפוק, תסכול או צורך בהרגעה פנימית. תחושת חוסר "שביעות רצון" = בתרגום הגוף ל-חוסר שובע
🥬 למה דווקא ירקות חיים?
כי הם נותנים לגוף בדיוק את מה שהוא מבקש!
💧 עשירים בנוזלים – הרוויית הגוף מירקות גבוהה יותר משתיית מים בלבד. הנוזלים בירקות חיים מגיעים יחד עם סיבים, ויטמינים ומינרלים –מה שהופך את הספיגה ליעילה הרבה יותר. הרוויית הגוף הופכת שלמה ומלאה.
🥗 מלאים בסיבים – שמחזיקים אותנו שבעים לאורך זמן
🧠 מאזנים את הסוכר בדם – ומפחיתים תנודות שגורמות לרעב
🦷 מעודדים לעיסה איטית – שהיא גם פעולה מעייפת, מה שגורם לנו לעצור בזמן, ולהפחית כמויות מזון באופן טבעי
🔥 בבישול – חלק גדול מהערכים התזונתיים נהרס. במיוחד ויטמינים ואנזימים – שדווקא הם אלה שגופנו זקוק להם.
✔️ טיפ קטן משנה גדול:
התחילו כל ארוחה בירקות חיים בלבד –סלט טרי, ירקות חתוכים – בכל הצבעים. כי לכל גוון – יש תכונות שונות, מינרלים אחרים, והשפעות ייחודיות על הגוף.
זו דרך פשוטה, טעימה ומגוונת – לשובע, איזון ובריאות.
🍽️ בעיסוק שלי
אני נפגשת בהרבה מקרים בהם לא קיים בכלל המושג של אכילת ירקות. ילדים שלא אוהבים ירקות – פשוט כי אינם נחשפים אליהם, כי ההסבר לחשיבותם לא חלק מהתודעה. זה ממשיך איתם הלאה – לשנות ההתבגרות, לבגרות, ולאחר מכן – גם לילדיהם.
בנוסף, קיימת התפיסה הרווחת לפיה פירות וירקות יקרים לעומת פסטה, אורז, לחם פרוס, בשר, דגים וחטיפים.
למרות שבפועל היא אינה בהכרח נכונה.
🥤 ומה לגבי מיץ ירקות?
מיץ ירקות אינו חלק מהארוחה – הוא עומד בפני עצמו. ניתן לצרוך ממנו גם 5 כוסות ביום – וכל המרבה הרי זה משובח.
🔅 הוא משביע וממלא
🔅 מבסס את הגוף – מעשיר אותו במינרלים, מונע דלקתיות ותומך במניעת מחלות
🔅 מעודד פינוי רעילות – תומך ביציאות, ומנקה את מערכת העיכול
🔅 נספג במהירות
🔅 מספק לגוף כמות גבוהה של ויטמינים ומינרלים –בדרך שקשה להגיע אליה דרך אכילה רגילה אולי זה נשמע שולי – אבל זה אחד הדברים המשמעותיים ביותר שאפשר וכדאי להכניס לשגרה.
כוס אחת ביום של מיץ ירקות טרי(סלרי, גזר, מלפפון/קישוא/זוקיני, חסה או כל צירוף שאתם תבחרו) יכולה לשנות את כל התחושה בגוף.
💚 לשפר אנרגיה
💚 להפחית רעב רגשי
💚 לחזק את תחושת השובע
💚 לתת בוסט של חיוניות – בלי עומס מיותר
💚 לסיום...
העשירו את המקרר שלכם – ואת הגוף שלכם – בירקות חיים 🥒🍅🥑🥕🥬🥦 הצטיידו בהם. הניחו אותם מול העיניים –ממש "הושט היד וגע בם".
כי קרוב אל העין – קרוב אל הלב. ומה שנמצא בהישג יד – גם נאכל באהבה.
הרחיקו או הימנעו מהדברים שמסיחים את הדעת – נשנושים, חטיפים, פיתויים ריקים. במקומם – הזינו את גופכם בחומרים איכותיים, חיים, טבעיים.
והגוף? הוא יחזיר לכם – באהבה, באנרגיה, ובהמון בריאות. בריאות ושמחה לכולנו תמיד כמה טוב יש ומה עוד אפשרי❓





היי אתי
תודה על הקישור למאמר.ועל התזכורות לשמור על בריאות מיטבית. כמו כן על כל הסדנאות אצלך בבית והלימוד ממך .והאוירה המקסימה שאת יודעת ליצור.מועדים לשמחה לך לכל משפחתך.