top of page

🥦 "אנחנו כל הזמן מוצאים את עצמנו רעבים"

  • briyabriaa
  • 17 באפר׳
  • זמן קריאה 3 דקות


כך ירקות יכולים לשנות את התמונה
כך ירקות יכולים לשנות את התמונה

כך ירקות יכולים לשנות את התמונה

אם גם אתם מרגישים שלא משנה כמה תאכלו – הרעב לא באמת נרגע, אתם לא לבד. התחושה הזו מוכרת לרבים, והיא נובעת הרבה פעמים לא בגלל הכמות, אלא בגלל איכות המזון, המצב הרגשי, ורמת המודעות.

ואז מגיעים הירקות – פשוטים, זמינים, ולגמרי משני-משחק 🌿והכוונה היא לירקות חיים.

🔍 אז למה אנחנו כל הזמן רעבים?

הרעב הוא לא רק תוצאה של קיבה ריקה. הוא מושפע מהמון גורמים:

🔹 חוסר בנפח בקיבה – כלומר תחושת מלאות שלא מתקבלת

🔹 תנודות ברמות הסוכר בדם – שגורמות לרעב רגעי

🔹 חוסרים תזונתיים – כמו סיבים, ויטמינים ומינרלים שהגוף מבקש

🔹 אכילה מהירה ולא מודעת – נשנוש של חטיפים, עוגיות, כוס שתייה חמה או קרה, גלידה ועוד... – אינם מאפשרים לגוף להבין שכבר אכלנו

🔹 צריכת מזון מעובד ודל בסיבים – מספק סוכרים ותחושת שובע מדומה, אך לא ערך תזונתי אמיתי

🔹 אכילה רגשית – מצב של חוסר סיפוק, תסכול או צורך בהרגעה פנימית. תחושת חוסר "שביעות רצון" = בתרגום הגוף ל-חוסר שובע


🥬 למה דווקא ירקות חיים?

כי הם נותנים לגוף בדיוק את מה שהוא מבקש!

💧 עשירים בנוזלים – הרוויית הגוף מירקות גבוהה יותר משתיית מים בלבד. הנוזלים בירקות חיים מגיעים יחד עם סיבים, ויטמינים ומינרלים –מה שהופך את הספיגה ליעילה הרבה יותר. הרוויית הגוף הופכת שלמה ומלאה.

🥗 מלאים בסיבים – שמחזיקים אותנו שבעים לאורך זמן

🧠 מאזנים את הסוכר בדם – ומפחיתים תנודות שגורמות לרעב

🦷 מעודדים לעיסה איטית – שהיא גם פעולה מעייפת, מה שגורם לנו לעצור בזמן, ולהפחית כמויות מזון באופן טבעי


🔥 בבישול – חלק גדול מהערכים התזונתיים נהרס. במיוחד ויטמינים ואנזימים – שדווקא הם אלה שגופנו זקוק להם.

✔️ טיפ קטן משנה גדול:

התחילו כל ארוחה בירקות חיים בלבד –סלט טרי, ירקות חתוכים – בכל הצבעים. כי לכל גוון – יש תכונות שונות, מינרלים אחרים, והשפעות ייחודיות על הגוף.

זו דרך פשוטה, טעימה ומגוונת – לשובע, איזון ובריאות.


🍽️ בעיסוק שלי

אני נפגשת בהרבה מקרים בהם לא קיים בכלל המושג של אכילת ירקות. ילדים שלא אוהבים ירקות – פשוט כי אינם נחשפים אליהם, כי ההסבר לחשיבותם לא חלק מהתודעה. זה ממשיך איתם הלאה – לשנות ההתבגרות, לבגרות, ולאחר מכן – גם לילדיהם.

בנוסף, קיימת התפיסה הרווחת לפיה פירות וירקות יקרים לעומת פסטה, אורז, לחם פרוס, בשר, דגים וחטיפים. למרות שבפועל היא אינה בהכרח נכונה.

🥤 ומה לגבי מיץ ירקות?

מיץ ירקות אינו חלק מהארוחה – הוא עומד בפני עצמו. ניתן לצרוך ממנו גם 5 כוסות ביום – וכל המרבה הרי זה משובח.

🔅 הוא משביע וממלא

🔅 מבסס את הגוף – מעשיר אותו במינרלים, מונע דלקתיות ותומך במניעת מחלות

🔅 מעודד פינוי רעילות – תומך ביציאות, ומנקה את מערכת העיכול

🔅 נספג במהירות

🔅 מספק לגוף כמות גבוהה של ויטמינים ומינרלים –בדרך שקשה להגיע אליה דרך אכילה רגילה אולי זה נשמע שולי – אבל זה אחד הדברים המשמעותיים ביותר שאפשר וכדאי להכניס לשגרה.

כוס אחת ביום של מיץ ירקות טרי(סלרי, גזר, מלפפון/קישוא/זוקיני, חסה או כל צירוף שאתם תבחרו) יכולה לשנות את כל התחושה בגוף.

💚 לשפר אנרגיה

💚 להפחית רעב רגשי

💚 לחזק את תחושת השובע

💚 לתת בוסט של חיוניות – בלי עומס מיותר


💚 לסיום...

העשירו את המקרר שלכם – ואת הגוף שלכם – בירקות חיים 🥒🍅🥑🥕🥬🥦 הצטיידו בהם. הניחו אותם מול העיניים –ממש "הושט היד וגע בם".

כי קרוב אל העין – קרוב אל הלב. ומה שנמצא בהישג יד – גם נאכל באהבה.

הרחיקו או הימנעו מהדברים שמסיחים את הדעת – נשנושים, חטיפים, פיתויים ריקים. במקומם – הזינו את גופכם בחומרים איכותיים, חיים, טבעיים.

והגוף? הוא יחזיר לכם – באהבה, באנרגיה, ובהמון בריאות. בריאות ושמחה לכולנו תמיד כמה טוב יש ומה עוד אפשרי❓


 
 
 

תגובה אחת


verdush bat Cohen
verdush bat Cohen
17 באפר׳

היי אתי

תודה על הקישור למאמר.ועל התזכורות לשמור על בריאות מיטבית. כמו כן על כל הסדנאות אצלך בבית והלימוד ממך .והאוירה המקסימה שאת יודעת ליצור.מועדים לשמחה לך לכל משפחתך.

נערכה
לייק
bottom of page